Federalni ministar BiH na konferenciji „Western Balkans Sustainable Hydropower Conference“

Svet | Hidro

news-2015-january-dzindic_bec_459372638

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije gospodin Nermin Džindić ušestvuje u Beču na konferenciji „Western Balkans Sustainable Hydropower Conference“.

Cilj konferencije je okupiti predstavnike hidroenergetske zajednice zapadnog Balkana kako bi pomogli da se identifikuju visokokvalitetni hidroenergetski projekti na zapadnom Balkanu koji se mogu brzo realizovati, kao i da se definišu ključni koraci za razvoj takvih projekata visokog kvaliteta, uključujući i prekogranične.

Na konferenciju su pozvani ministri nadležni za energiju iz svih zemalja zapadnog Balkana, predstavnici ministarstava za hidroenergetski razvoj, vodoprivredu, zaštitu životne sredine, regulatornih agencija za energiju i elektroprivreda. Uz predstavnike zapadnog Balkana konferenciji prisustvuju predstavnici hidroenergetskih operatora iz Austrije, Norveške i Švajcarske, investitori u zapadni Balkan, predstavnici finansijskih institucija, stručnjaci iz multilateralnih finansijskih institucija i iz svetske organizacije za zaštitu prirode WWF, nezavisni hidroenergetski stručnjaci iz Austrije, Norveške i Švajcarske, dobavljači opreme i usluga, ka i predstavnici ministarstava.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević