FCC EKO: Kompanija poštuje sve važeće propise i zakone

Vesti | Srbija

 

Foto: www.fcc-group.eu

Foto: www.fcc-group.eu

Kompanija FCC EKO izdala je saopštenje za javnost povodom konferencije za štampu Ministarstva zaštite životne sredine i obraćanja ministra Gorana Trivana juče na deponiji u Kikindi.

U saopštenju se kaže da je osnovni  interes kompanije FCC usaglašenost sa zakonom, i da kompanija obezbeđuje svu potrebnu saradnju sa svim zvaničnim institucijama, kao što su policija i javno tužilaštvo.

Pošto ceo proces istrage još traje, suviše je rano da se donose zaključci, FCC kompanija je i dalje ubeđena da će rezultati laboratorijske analize uzoraka kao i istraga potvrditi da kompanija poštuje sve važeće propise i zakone.

U saopštenju koje je poslala kompanija FCC, navodi se da je 40 uzoraka zemljišta uzeto sa različitih mesta na Regionalnoj deponiji u Kikindi kako bi se dokazalo da je deponovan štetan otpad. Analiza je još u toku.

Iz kompanije napominju da je javni tužilac naložio da analizu izvrši Institut u Vinči, dok s druge strane, FCC nije dobio dozvolu da uzme svoje sopstvene uzorke ili da analizu istih uzoraka uradi neka nezavisna i ovlašćena laboratorija iz Češke.

Pošto ceo proces istrage još traje, u kompaniji ističu da je suviše rano da se donose zaključci i dodaju da je FCC EKO i dalje ubeđen da će rezultati laboratorijske analize uzoraka kao i istraga potvrditi da kompanija poštuje sve važeće propise i zakone.

Milisav Pajević