FCA pokrenuo ekološku akciju „Moja planeta Zemlja i ja“

fca wiki

Kompanija „Fijat Krajsler automobili Srbija“ saopštila je da je pokrenula ekološku akciju „Moja planeta Zemlja i ja“.

Direktor kompanije „Fijat Krajsler automobili Srbija“ gospodin Alesio Leonardi izjavio je da je kampanja nastavak projekta iz prethodne dve godine, a da će u njoj učestvovati učenici osnovnih škola. Kako je istakao, kompanija FCA posluje u skladu sa najvišim standardima životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu, a kao društveno odgovorna kompanija sprovodi i niz edukativnih akcija.

Kampanja „Moja planeta Zemlja i ja“ namenjena je učenicima osnovnih škola, a biće realizovana u četiri faze. U prvoj fazi biće izabrano po petoro učenika koji će dobiti zvanje Ambasadori životne sredine, a za njih će biti organizovana poseta postrojenju za preradu otpadnih voda gde će biti upoznati sa procesom prečišćavanja otpadnih voda. U drugoj fazi, Ambasadori životne sredine posetiće Ekološko ostrvo gde će se upoznati sa zbrinjavanjem otpada, dok će u trećoj fazi posetiti fabriku gde će imati predavanje o značaju biodiverziteta. Osim toga, biće održane kampanje „Otpad u mojoj školi“, „Očistimo planetu“ i „Flora i fauna mog kraja“, a u četvrtoj fazi biće proglašeni pobednici.

Kampanja „Moja planeta Zemlja i ja“ organizuje se u saradnji sa gradom Kragujevcom i lokalnim osnovnim školama, a trajaće do juna 2016. godine.

Sandra Jovićević

foto: en.wikipedia.org