Er Srbija obnavlja letove za Moskvu

Mobilnost

Foto-ilustracija: Unsplash (Olivia Snyder)

Er Srbija će 9. novembra ponovo uspostaviti vazdušnu vezu Beograd-Moskva, a planirano je da nacionalna avio-kompanija ka glavnom gradu Rusije saobraća dva puta nedeljno, ponedeljkom u 13:50 i petkom u 7:30 časova, navodi se u saopštenju.

Poslednji let između srpske i ruske prestonice, pre privremene obustave avio-saobraćaja usled pandemije koronavirusa, obavljen je 18. marta.

Avio-karte za Moskvu putnicima su već dostupne na sajtu nacionalnog avio-prevoznika.

„Raduje nas što vraćamo još jednu destinaciju u našu mrežu, omogućavajući direktnu povezanost Rusije i Beograda. Imajući u vidu da Rusija predstavlja veliko i značajno tržište, Moskva je veoma važna destinacija za naše putnike, za Srbiju, ali i ceo region,“ izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Za letove ponedeljkom, putnicima Er Srbije su do Moskve, preko Beograda, obezbeđene konekcije iz Amsterdama, Kopenhagena, Ljubljane, Osla, Pariza, Podgorice, Beča, Ciriha i Zagreba.

Podsetimo,  Er Srbija obeležila je sedmogodišnjicu postojanja 26. oktobra. Pre sedam godina avion erbas A319 „Novak Đoković“ poleteo je iz Beograda za Abu Dabi, otvarajući novo poglavlje srpskog civilnog vazduhoplovstva.

Nacionalna avio-kompanija je tokom prethodne godine, uz 2,81 miliona prevezenih putnika, uvođenje čak 23 nove linije i uspostavljanje letova sa još dva aerodroma u Srbiji, ostvarila rekordne rezultate i zabeležila snažan rast. U junu ove godine, obeležen je još jedan značajan jubilej – 93 godine od osnivanja prve nacionalne avio-kompanije Aeroput čiju slavnu tradiciju Er Srbija baštini.

Izbor: Air Serbia