Er Srbija (Air Serbia) u borbi protiv krijumčarenja divljih vrsta

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

aeKako su mediji preneli srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija (Air Serbia) uključila se u borbu protiv nezakonite trgovine zaštićenih divljih vrsta, potpisavši Deklaraciju Bakingemske palate sa još četiri druge avio-kompanije u kojima Etihad ervejz ima udeo u vlasništvu.

Deklaracija Radne grupe organizacije „Junajted for vajldlajf“ (United for Wildlife) o transportu nelegalnih proizvoda od divljih vrsta potpisana je na godišnjem sastanku Međunarodne asocijacije vazdušnog saobraćaja IATA u Dablinu, saopšteno je iz Er Srbije.

Avio-kompanije Alitalija, Erberlin, Er Srbija, Er Sejšels i Virdžin Australija potpisale su   deklaraciju nakon što je Etihad ervejz postao potpisnik u martu ove godine.

Deklaracija sadrži 11 obaveza u pogledu globalnih napora na sprečavanju krijumčarenja divljih vrsta, kojim se posebno podstiče sektor transporta da pomogne kod zatvaranja puteva koje koriste trgovci divljim vrstama.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije kaže da je zapanjujuće kolikom brzinom nestaje živi svet, i da se predviđa da će opstanak čak 50 odsto vrsta biti ugrožen do sredine 21. veka.

„Er Srbija je ponosna što ima priliku da učestvuje u zaštiti mnoštva divljih vrsta naše planete, tako što će preduzeti mere koje će sprečiti veoma štetnu nezakonitu trgovinu zaštićenim vrstama“, rekao je Kondić.

Izvor: www.tanjug.rs i www.pressonline.rs

Vesna Vukajlović