„EPS Snabdevanje“ predstavio komercijalni paket snabdevanja električnom energijom za domaćinstva

Svet

EPS

Kompanija „EPS Snabdevanje“ predstavila je prvi komercijalni paket snabdevanja električnom energijom za građane koji troše preko 2000 kWh električne energije.

Cena električne energije u ovom paketu iznosi od 4,6 dinara do 9,25 dinara, u zavisnosti od toga da li je brojilo monofazno ili dvofazno. Osim toga neće više biti podele po zonama (zelena, plava, crvena), a ugovor će se sklapati na godinu dana.

V.d. direktora „EPS Snabdevanje“ gospodin Željko Marković izjavio je da će potpisivanjem ugovora za komercijalni paket domaćinstva uštedeti preko 1000 dinara na mesečnom nivou.

Direktor kompanije „Geni“ gospodin Robert Golob istakao je da je njegova kompanija spremna za liberalizaciju tržišta električne energije, a njihova cena električne energije će zavisiti i od cene električne energije koju će ponuditi „EPS Snabdevanje“.

Iako liberalizacija tržišta električne energije za domaćinstva počinje tek od januara sledeće godine, građani mogu već u novembru potpisati ugovor za komercijalni paket snabdevanja eleektričnom energijom.

Podsetimo, prva faza liberalizacije tržišta električne energije koja je obuhvatala potrošače na visokom naponu završena je 31. decembra 2013. godine; druga faza liberalizacije koja je obuhvatila potrošače na srednjem naponu počela je 1. januara 2014. godine, dok će treća faza liberalizacije koja obuhvata potrošače na niskom naponu (domaćinstva) započeti 1. januara 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs