EPS produžio tender za nabavku pametnih brojila – krajnji rok 1. april 2015. godine

Srbija

EPS

Predstavnici JP „Elektroprivreda Srbije“ u izjavi za „Tanjug“ istakli su da je rok za tender za nabavku pametnih brojila produžen do 1. aprila 2015. godine.

Podsetimo, EPS je izdao saopštenje 12. marta 2015. godine u kome je istaknuto da uslovi na tenderu za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija koji delom uključuju i nabavku pametnih brojila nisu promenjeni. U saopštenju je navedeno da je tendersku dokumentaciju otkupilo 38 kompanija, među kojima je i 20 iz Republike Srbije.

Inače, tender za nabavku pametnih brojila vredan oko 80 miliona evra raspisan je sredinom decembra 2014. godine. Zainteresovani za učešće na ovom tenderu moraju da imaju prosečan godišnji promet u poslednjih pet godina od najmanje 75 miliona evra i da raspolažu sredstvima od bar 25 miliona evra. Osim toga, moraju da imaju realizovan bar jedan sličan projekat koji je u funkciji na evropskom tržištu sa minimum 100 hiljada brojila i sistem za upravljanje i skladištenje očitanih podataka sa najmanje 200 hiljada mesta isporuke i pružanja sličnih usluga u proteklih pet godina, navedeno je u tenderu. Ponuđači moraju da imaju i fabrike za proizvodnju pametnih brojila za očitavanje električne energije, kao i da godišnje proizvode bar 250 hiljada komada. Takođe je potrebno da daju garanciju u iznosu od 1,8 miliona evra.

Osim isporuke pametnih brojila, ovaj tender obuhvata i nabavku informatičke i merne infrastrukture, isporuku hardvera i softvera, uređaja za komunikacije, aplikacije, kao i pružanje usluga za integraciju sistema i obuku.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs