EPS: Isključen TENT A, biće struje

Srbija

EPS isključila blokove TE „Nikola Tesla A“ zbog poplave trafostanice 400/200 kilovolti ispred termoelektrane. Neće biti restrikcija u sanbdevanju strujom.

Elektroprivreda Srbije saopštila je da je obezbedila dovoljne količine električne energije, kao i da se ne planiraju isključenja.

V.d. direktora EPS-a Aleksandar Obradović rekao je da se „u ovom momentu ne planiraju nikakva isključenja“.

EPS je poručio da su obezbeđene dovoljne količine električne energije i u ovom trenutku nema najave bilo kakvih restrikcija, ali je neophodna štednja električne energije kako bi se sačuvala stabilnost elektroenergetskog sistema.

EPS je saopštio da je zbog poplave trafostanice 400/200 kilovolti ispred termoelektrane „Nikola Tesla A“ (TENT) u Obrenovcu, iz pogona su večeras isključeni blokovi ove termoelektrane.

Međutim, u skladu sa mogućnostima rade svi ostali kapaciteti termoelektrana u Obrenovcu – TENT B i ostali delovi sistema EPS-a (TE „Morava“, TE „Kostolac A“, TE „Kostolac B“ sve hidroelektrane u okviru sistema „Ðerdapa“ i „Drinsko-Limskih HE“).

I u uslovima vanrednih vremenskih neprilika i do sada neviđenih poplava, “Elektroprivreda Srbije“ će stabilno snabdevati građane i privredu Srbije, anveedno je u saopšetnju EPS-a.

Izvor: B92
foto: Tanjug/MUP Srbije-Helikopterska jedinica MUP-a