U toku energetska sanacija Elektrotehničke škole u Sarajevu

Foto: Vlada Kantona Sarajevo

Radovi na energetskoj sanaciji objekata u Kantonu Sarajevo su u punom jeku. Elektrotehnička škola za energetiku je jedan od objekata na kojem se vrši sanacija u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj”.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo Damir Filipović, u društvu direktora škole Fikreta Radončića, imao je priliku obići i uveriti se u intenzitet radova koji se izvode na objektu ove škole.

Reč je o građevinskim radovima koji podrazumevaju termoizolaciju spoljnih zidova, krova, stropa i zamena fasadne stolarije kojima će se pružiti bolji uslovi za rad, kako zaposlenih, tako i učenika.

Od mašinskih radova predviđena je ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom i intervencije na cevnoj mreži, uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom.

Vrednost projekta je 692.885 konvertibilnih maraka (oko 354.000 evra), a finansiraju ga Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline KS, Elektrotehnička škola za energetiku i Opština Novo Sarajevo. Implementator je Program Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP.

Izvor: Vlada Kantona Sarajevo