Energetska adaptacija OŠ “Stari grad“ u Turici

Vesti | Srbija

 

Foto: Grad Užice

Foto: Grad Užice

Grad Užice je kroz Program obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini dobio od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, sredstva za rekonstrukciju objekta Osnovne škole “Stari grad“ izdvojenog odeljenja u Turici.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je povodom početka radova istakao da je, pored ogromne količine radova na više lokacija u gradu i Sevojnu, trenutno ovo najveća investicija na teritoriji Užica i naglasio da je ovo najveća investicija koja se u poslednje vreme realizuje u ovoj mesnoj zajednici.

– Posle dužeg niza godina, ovo je prva velika rekonstrukcija jednog školskog objekta koja suštinski podrazumeva izgradnju potpuno novog objekta i uzimajući u obzir zahteve projektanata ali i pre svega finansijera, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, obim radova je ogroman a samim tim je i visina inveticije od oko 63 miliona dinara velika, naveo je Nešić.

Izgradnjom ovog školskog objekta učenici iz Turice dobiće bolje uslove za obrazovanje, a ova škola će dobiti jedan reprezentativan objekat.

U okviru rekonstrukcije postojećeg objekta predviđeni radovi na energetskoj adaptaciji, izmeni načina grejanja, što podrazumeva zamenu energenta i opreme, zatim radovi na zameni stolarije, rekonstrukciji sanitarnih čvorova kao i izmeni funkcionalnog rasporeda određenih prostorija, zameni podova, krovnog pokrivača i krovne konstrukcije i izradi ventilisane fasade.

Rok za završetak radova je šest meseci.

Milisav Pajević