EMS dodelio stipendije srednjoškolcima (FOTO)

Vesti | Srbija

Foto: EMS

Predstavnici EMS AD svečano su uručili 15 stipendija  učenicima iz sedam srednjih elektrotehničkih škola iz više gradova u Srbiji. Reč je o školama: Nikola Tesla, Stari grad i Rade Končar iz Beograda, Srednjo-tehnička škola iz Sombora, Mašinsko-elektrotehnička škola iz Bora, škola Nikola Tesla iz Niša i Prva tehnička škola iz Kruševca.

Pravo učešća na konkursu za godišnju stipendiju u visini od 80.000 dinara imali su učenici treće godine koji se školuju za elektrotehničare energetike. Glavni cilj projekta je unapređenje srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz direktnu pomoć učenicima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike.

„Elektromreža Srbije je društveno odgovorna kompanija koja pokušava da doprinese unapređenju obrazovanja i trudi se da pomogne mladim i talentovanim ljudima. Svesni smo da ulaganjem u mlade ulažemo u budućnost, ne samo EMS-a, već i naše zemlje. Na ovaj način motivišemo i usmeravamo buduće stručnjake iz oblasti energetike“ – izjavila je Jelena Matejić, vršilac dužnosti direktora EMS AD.

Tokom perioda primanja stipendije učenici će realizovati praksu u određenoj organizacionoj jedinici EMS AD, a svoja znanja i iskustvo će im nesebično prenositi njihovi mentori, kao i ostale kolege. Stipendisti imaju i mogućnost da na kraju školovanja pronađu i odgovarajuće zaposlenje u kompaniji ukoliko bude potreba za novim kadrovima.