Električna taksi vozila do kraja nedelje u Podgorici

Vesti | Mobilnost | Region

Foto-ilustracija: Unsplash (Mourad Saadi)

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković primio je danas predstavnike kompanije „Venn tour“ na čelu sa vlasnikom Ahmetom AvcijemF, koja će do kraja nedelje početi da pruža usluge taksi prevoza automobilima na električni pogon.

“Čini me izuzetno zadovoljnim što Podgorica dobija prvu taksi službu sa automobilima na električni pogon i što ćemo biti prvi grad u regionu koji dobija usluge prevoza građana Tesla električnim vozilima”, istakao je gradonačelnik Vuković, izražavajući uverenje da će se u narednom periodu taksi firme i udruženja sve više opredeljivati za pružanje usluga vozilima na električni pogon.

Gradonačelnik je, podsećajući goste da je Podgorica nedavno dobila i prvu javnu stanicu za punjenje električnih vozila, naglasio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivno raditi na izgradnji određenog broja stanica za punjenje električnih vozila sa brzim punjačima, kako bi obezbedili neophodne uslove za korišćenje električnih vozila.

On je saopštio da će nadležne gradske službe u tom cilju, u saradnji sa zainteresovanim partnerima, u narednom periodu raditi na izradi mape Podgorice sa potencijalnim stanicama za punjenje električnih vozila, gde god postoje propisani tehnički uslovi, kako bi na taj način dodatno afirmisali korišćenje električnih automobila.

Vlasnik kompanije „Venn tour“ Ahmet Avci je izrazio zahvalnost gradonačelniku Vukoviću na podršci i razumevanju, ali i efikasnom postupanju nadležnih gradskih službi u cilju realizacije navedenog projekta.

Foto-ilustracija: Unsplash (Jp Valery)

On je saopštio da je to samo početak uspešne saradnje sa Podgoricom i iskazao zainteresovanost za partnerstvo i saradnju sa gradskom upravom i u drugim oblastima od obostranog interesa i značaja.

Podsećamo, Programom organizovanja taksi prevoza za 2019. godinu Glavni grad Podgorica je iskazao opredeljenje za sprovođenje određenih promena u skladu sa standardima i praksom u razvijenim gradovima Evrope, a koje podrazumevaju efikasan i bezbedan taksi prevoz, ali koji neće ugrožavati životnu sredinu. U tom smislu, predviđene su postepene reforme i propisano je izdavanje novih 50 licenci (vozila) za automobile na električni pogon.

Izvor: Glavni grad Podgorica