Ekološki pokret „Ozon“ aplikacijom do podizanja ekološke svesti

 

Foto: Ekološki pokret Ozon

Foto: Ekološki pokret Ozon

Ekološki pokret „Ozon“ je u cilju povećanja interakcije i komunikacije sa javnošću, naročito sa mlađom populacijom, a u saradnji sa partnerima Amplitudo d.o.o. razvio modernu aplikaciju za android uređaje  koja je dostupna na  Google play – u.

Aplikacija se sastoji od informativno- edukativnog segmenta, koji prati vesti i saopštenja i interaktivnih opcija koje omogućavaju građanima da prijave ekološke probleme za koje smatraju da im Ozon može pomoći, odnosno da se učlane u organizaciju ili prijave kao volonteri za neku od akcija koje će se realizovati.

Posebno je zanimljiv splash screen ekran na kom se prilikom očitavanja aplikacije pojavljuju poruke namenjene podizanju ekološke svesti, čime se želi uticati i na veće intersovanje građana ne samo za rad organizacije već i za učešće u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine.

Ozonova aplikacija će biti na Amplitudovoj referentnoj listi zajedno sa aplikacijama popularne emisije 24 minuta, eTenderi i drugima koje je razvila ova uspešna IT kompanija iz Crne Gore, što je posebna vrednost partnerske saradnje.

Ekološki pokret „Ozon“ kontinuirano koristi savremene tehnologije i unapređuje komunikaciju i interakciju sa zainteresovanima, a aplikacija je razvijena u cilju donošenja nove moderne komunikacione strategije koja će biti urađena u skladu sa strateškim planom organizacije i aktuelnim trendovima, kakve su i društvene mreže.

Izrada mobilne aplikacije  je deo projekta jačanja kapaciteta Ekološkog pokreta „Ozon“ ,  jednog od četiri koji su dobili finansijsku podršku kroz program „De Facto razvoj – Podrška rastu i liderstvu organizacija civilnog društva“ kojeg realizuje Fond za aktivno građanstvo (FAKT) a finansira Evropska Unija u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016 (Civil Society Facility Montenegro Programme).

Milisav Pajević