Ekološki aspekti intenzivne izgradnje energetskih objekata

Vesti | Goriva | Nafta | Gas

U Vrdniku je prošlog četvrtka održan sastanak Radne grupe Međunarodnog biznis kongresa (IBC-a) za „Industriju, inovacije i perspektivni razvoj“.

Foto: JP Srbijagas

Predsedavajući ovog, inače 64. po redu sastanka pomenute radne grupe, bio je gospodin Oleg Aksjutin, zamenik predsednika PAO „Gazprom“.

Pozdravnu reč održao je gospodin Dušan Bajatović, generalni direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“, koje je bilo domaćin ovog skupa.

Tema zasedanja Radne grupe za industriju, inovacije i razvoj bila je „Tehnički, logistički i ekološki aspekti intenzivne izgradnje energetskih objekata u vremenskom ograničenju“, a u radu ovog foruma učestovovali su menadžeri i stručnjaci poznatih svetskih kompanija za proizvodnju gasa i nafte, proizvodnju opreme i pružanje usluga i logistike u ovom energetskom sektoru.

Među njima su bili direktori engleskih, turskih, ruskih, nemačkih, mađarskih i austrijskih kompanija, koji su ovom prilikom izrazili svoje zadovoljstvo sadržajem i značajem tema o kojima se govorilo, ali i zahvalili na izuzetnom gostoprimstvu i prijatnom dočeku kompaniji „Srbijagas“.

Milisav Pajević