Ekološka akcija čišćenja na Labudovom brdu

Srbija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pridružio se akciji čišćenja na Labudovom brdu, koju su inicirali građani ovog dela Rakovice. U akciji su učestvovala gradska komunalna preduzeća, a podršku su dali i direktori „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević i „Gradske čistoće” Miroslav Bogdanović, kao i predsednik opštine Vladan Kocić i državni sekretar MUP-a Milosav Miličković.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da su građani želeli da deo kraja u kojem žive izgleda lepše i uređenije zbog čega je prihvaćena njihova inicijativa. On je najavio i da će klupe koje se nalaze na platou takođe biti uređene i ofarbane. Na ovaj način pokazujemo da Beograd može da bude lepši i bolji, ali i da zajedničkim snagama možemo da menjamo grad nabolje. Svako od nas bi trebalo da pođe od sebe i svog komšiluka, da ne baca otpatke, ne uništava mobilijar u parkovima i sve ono što zajedno sa građanima stvaramo, rekao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio i da je samo „Gradska čistoća” u poslednje četiri godine nabavila 96 novih vozila. To su moderna vozila koja će doprineti da grad bude još čistiji, a preduzeće efikasnije. „Zelenilo – Beograd” nikada nije imalo više posla, a rezultat toga je oko 200 uređenih zelenih površina od 2014. godine do danas. Ipak, daleko je od toga da je dovoljno urađeno, zbog čega se nastavlja sa radom, poručio je gradonačelnik.

On je podsetio i da je potpisan sporazum za sređivanje deponije Vinča sa francusko-japanskim konzorcijumom i ove godine ćemo započeti sanaciju te najveće crne tačke u Evropi, kada je zaštita životne sredine u pitanju. Četrdeset godina se tamo akumulira smeće i rešavanjem tog problema radi se velika stvar za Beograd, naveo je Mali.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević