Eko akcija „Voda je život – neka bude čista“

Vesti | Region

 

Foto: Sparkasse Bank dd BiH

Foto: Sparkasse Bank dd BiH

Voda i obala Prokoškog jezera očišćene su u sklopu eko akcije „Voda je život-neka bude čista“ koju sponzoriše Sparkasse Bank dd BiH, a realizuje ronilački klub„Bosna“.

U akciji čišćenja volonterski je učestovao i značajan broj zaposlenih banke koji su svojim primerom ukazali na važnost očuvanja životne sredine.

Voda je život-neka bude čista“ je velika eko akcija koju smo podržali i finansijskim sredstvima, ali i volonterskim radom naših zaposlenih. Smatramo da je važno stalno naglašavati potrebu očuvanja prirodnih lepota u našoj zemlji.  Kao i u poslu, tako i u ovom slučaju verujemo da se treba voditi sopstvenim primerom, pa je tako i naša banka odlučila da pokaže učešćem u ovoj akciji, dajući primer drugima šta sve možemo uraditi na poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama u BiH, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Akcija „Voda je život-neka bude čista“ ističe važnost očuvanja čistih jezerskih voda i obala.

– Moram priznati da sam vrlo zadovoljan. Zaposleni iz Sparkasse su srčano učestvovali i lepo je videti da u našoj zemlji postoje kompanije koje ne samo da pomažu ovakve akcije, nego imaju i zaposlene koji su spremni i dodatno doprineti svojim radom. Ova akcija je za sve nas u BiH i drago mi je da je Sparkasse banka to prepoznala, rekao je Hrvoje Gavrančić, predsednik ronilačkog kluba „Bosna“.

O utiscima nakon prve akcije zaposlena iz Sparkasse banke, Sabira Hebibović, kaže: „Iskreno čini me ponosnom kada banka finansijski podrži ovakve projekte, a kada vam se još uz to ukaže prilika da i sami doprinesete i uključite se onda se taj ponos multiplicira. Važno je da svako od nas, koliko može utiče na očuvanje okoline. Pored toga, ovakve akcije su i prilike za dodatno druženje sa radnim kolegama, tako da je zadovoljstvo zbog učešća u eko akciji još i veće“.

Naredne eko akcije će se realizovati na jezeru Modrac, Šićkom kopu kod Tuzle te dužinom korita reke Bosne.

Milisav Pajević