Ekipe Čistoće uklonile nelegalno odložen otpad sa 26 lokacija u Podgorici

Region | Upravljanje otpadom

Foto: Pixabay

Ekipe Čistoće iz Podgorice svakodnevno obavljaju poslove iz svoje nadležnosti – manuelno održavanje javnih površina, pražnjenje kontejnera postavljenih na prostoru Glavnog grada i opština u okviru Glavnog grada, kao i uklanjanje nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina.

Shodno operativnom planu, ekipe uz angažovanje mehanizacije očistile su nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina u naseljima Zagorič i Zelenika i na Starom aerodromu. Uz angažovanje mehanizacije, ekipe su sa 20 lokacija uklonile nelegalno odložen otpad oko kontejnera i sa javnih površina u naselju Konik, a 30 lokacija je sanirano u naseljima Kruševac, Donja i Gornja Gorica. U naselju Masline je sa 26 lokacija uklonjen nelegalno odložen otpad, a obavljaju se o poslovi uklanjanja zemlje i drugog sitnog otpada uz ivičnjake saobraćajnica, uz angažovanje autočistilice.

Pražnjenje kontejnera se na teritoriji Glavnog grada i opština u okviru Glavnog grada vrši redovno, prema utvrđenoj dinamici.

izvor: podgorica.me

Sandra Jovićević