Džez sastav EYOT snimio „Koncert za prirodu“

Foto: Wikipedia/Milorad Dimić

Zavod za zaštitu prirode Srbije podržao je inicijativu Muzičkog džez sastava EYOT „Koncert za prirodu“, koja ima misiju da putem spoja muzike i prirode promoviše prirodne lepote i vrednosti naše zemlje, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu.

U tom cilju EYOT je održao koncert na prostoru Specijalnog rezervata prirode „Suva planina“, za koji je pored audio zapisa, urađen i video materijal o prirodnim vrednostima ovog zaštićenog područja.

Ovakav spoj prirode i umetnosti predstavlja novinu u promovisanju, ne samo Suve planine, koja po svojim karakteristikama jeste reprezent vrednosti i lepote prirode Srbije, već i značaja zaštite i očuvanja naše prirodne baštine.

U cilju aktivne podrške inicijativi „Koncert za prirodu“, koja, svakako, čini iskorak u promovisanju prirodnih dobara Srbije širokom krugu javnosti u zemlji i inostranstvu, Zavod za zaštitu prirode Srbije pružio je stručnu pomoć u pisanju tekstova o SRP „Suva planina“ za potrebe izrade promotivnog materijala i omota DVD „Koncert za prirodu“.

Prepoznajući značaj inicijative „Koncerta za prirodu“, realizaciju koncerta su podržali JP „Srbijašume“ i National Geographic Srbija.

Milisav Pajević