Dvodnevna konferencija Balkan Energy Leaders je počela danas u Beogradu

Srbija | Region

enrČetvrta godišnja konferencija Balkan Energy Leaders posvećena zelenoj energiji počela je danas u Beogradu, u hotelu Crown Plaza. U prisustvu predstavnika institucija iz Srbije, kompanija iz regiona, kao i učesnika iz Italije, Turske, Albanije, Hrvatske susret je započeo neformalnim poslovnim druženjem pri čemu su se organizatori iz Londona Green World Conferences Ltd. upoznali lično sa delegatima i učesnicima događaja.

Konferenciju je otvorio gospodin Derek Michalski u ime organizatora, a u nastavku održane su prezentacije gospodina Petra Maksimovića iz Agencije za energetiku Republike Srbije koji je govorio o integraciji energetske infrastrukture Balkana sa Evropskom Unijom. Nakon njegovog izlaganja, dr. Vladimir Djurdjević sa Instituta za metereologiju pri Fakultetu za fiziku Univerziteta u Beogradu govorio je o klimatskim promenama i njihovom uticaju na dalje planiranje korišćenja obnovljivih i neobnovljivih izvora energije. Do kraja dana , svoje radove predstaviće gospođa Maja Turković iz kompanije Wind Power, gospodin Aleksandar Savić iz Erste banke i drugi.

Konferencija se nastavlja sutra u 9.30 časova.

Među izlagačima našle su se kompanije iz Turske, Italije, Češke i mnogih drugih zemalja. Spomenućemo kompanije kao što su Subor, Tes, Zeco.

V.V.