Dubrovnik dobija dve ELEN stanice za punjenje električnih vozila

Region

hep_sporazum_[1]

Krajem prošle nedelje u Dubrovniku u Hrvatskoj potpisan je ugovor između predstavnika grada Dubrovnika i „Hrvatske Elektroprivrede“ o izgradnji dve ELEN stanice za punjenje električnih vozila.

Gradonačelnik Dubrovnika gospodin Andro Vlahušić izjavio je da je u poslednjih nekoliko godina unapeđena energetska stabilnost Dubrovnika zahvaljujući novim ulaganjima.

Predsednik Uprave HEP-a gospodin Perica Jukić istakao je da će postavljanje ELEN stanica za punjenje električnih vozila doprineti daljem razvoju kvaliteta turizma u gradu.

Direktor Dubrovačke razvojne agencije (DURA) gospođa Andrea Novaković dodala je da će se stanice za punjenje električnih automobila nalaziti kod zgrade Suda i na parkingu zgrada „Solidarnosti“, a podsetila je i da će uskoro biti realizovan projekat deljenja električnih skutera.

Na jednoj ELEN stanici biće moguće puniti dva vozila istovremeno, a način punjenja je AC mode 3 type 2, dok je vreme punjenja između jednog i četiri sata u zavisnosti od vrste i stanja baterije vozila. Trenutno je punjenje besplatno, a moguće je samo uz RFID karticu.

Ukupna vrednost projekta postavljanja ELEN stanica za punjenje električnih vozila u Dubrovniku iznosi oko 140 hiljada kuna.

Sandra Jovićević

izvor: dubrovnik.hr