Državni sekretar Ivan Karić posetio Crnu Goru

Ivan Karić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, u periodu od 17. do 19. januara 2018. godine boravio je u Crnoj Gori, Podgorica, gde se susreo sa državnim sekretarom Sašom Radulovićem i drugim visokim predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, kao i sa predstavnicima Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Crne gore.

Ovi sastanci organizovani su radi daljih dogovora i usaglašavanja modaliteta u vezi s regionalnim inicijativama, i nastavka razgovora oko dodatnog unapređenja saradnje dva ministarstva.

Susreti održani u prijateljskoj, radnoj atmosferi, bili su ujedno prilika za upoznavanje sa aktuelnim projektima koje realizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, i primerima uspešno primenjenih praksi za regulisanje problema iz oblasti životne sredine. Konstovan je obostrani interes i širok prostor za razvijanje saradnje u oblasti zaštite životne sredine koji će doprineti boljim uslovima života građana u ovim zemljama i regionu.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević