Država će ulagati u Nacionalni park Đerdap i Lepenski Vir

Vesti | Održivi razvoj

 

Foto: Vlada Republike Srbije

Foto: Vlada Republike Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorom Nacionalnog parka Đerdap Lazarom Mitrovićem obišla turistički prostor na kome je planirana izgradnja marine, pristaništa i vizitorskog centra.

Brnabić je najavila da će država nastaviti da ulaže u razvoj Lepenskog Vira i Nacionalnog parka Đerdap, kao i u razvoj turizma u celoj Srbiji.

Prema njenim rečima, važno je da nastavimo da otvaramo pristaništa, kao što je ove godine otvoreno pristanište na Dunavu u Golupcu, na samom ulasku u Nacionalni park Đerdap.

Često ne znamo ni u Srbiji kakve lepote sve imamo, na nama je da otkrijemo ovakva mesta, ne samo za strance već i za naše građane. Zato je važno da imamo veći broj hotela i da ulažemo u lokalne puteve, poručila je Brnabić.

Direktor turističkog prostora Lepenski Vir Vladimir Nojković naglasio je da je to područje jedinstveno kulturno nasleđe ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Srbija ima šta da ponudi u tom pogledu, mi smo se sve ove godine trudili da Lepenski Vir izgleda lepo i da bude ponos svima nama, a u tome smo imali pomoć Vlade Srbije i opštine, ukazao je Nojković.

Direktor Nacionalnog parka Đedap Lazar Mitrović je rekao da je to najveći nacionalni park u Srbiji i da sve projekte finansira iz sopstvenih sredstava.

Milisav Pajević