Druga Nacionalna konferencija o poljoprivrednom i ruralnom razvoju

Vesti | Hrana | Region

 

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović  danas je otvorio Drugu Nacionalnu konferenciju o poljoprivrednom i ruralnom razvoju, koja se ove godine održava u Pljevljima.

Konferenciju koja je međunarodnog karaktera već drugu godinu zaredom organizuje NVO „Mreža za ruralni razvoj“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Prva konferencija održana je prošle godine u Nikšiću.

Skup predstavlja priliku za razmenu ideja i iskustava u cilju daljeg unapređenja poljoprivrede i razvoja ruralnih područja u Crnoj Gori, kao i uspostavljanja intenzivnije buduće saradnje svih relevantnih aktera.

– Evropa je potrebna Crnoj Gori, kao što je i Crna Gora potrebna Evropi. U dosadašnjim procesima Crna Gora je jasno pokazala da hoće i da može da usvaja najviše evropske standarde u svim oblastima. Istovremeno Crna Gora će u bogati evropski vrednosni mozaik uneti svoju tradiciju, svoju kulturu, svoje specifičnosti, očuvane prirodne resurse i svoje autohtone proizvode, reka je mr Milutin Simović i dodao da na evropsku trpezu hrane Crna Gora i njeni građani uneti ono što je svakim danom sve vrednije i što se sve više traži – uneće proizvode i hranu sa više boje, sa više mirisa i više ukusa.

Milisav Pajević