Doneta Strategija održivog razvoja grada Sombora

Vesti | Održivi razvoj

Foto: Wikipedia

Na 26. sednici Skupštine grada Sombora odbornici su većinom glasova doneli Strategiju održivog razvoja grada Sombora za period 2014-2020. godine, a nakon izvršene revizije ovog dokumenta, kao i Program razvoja turizma grada Sombora za period 2017-2025. godine.

U daljem radu, Skupština je donela i sledeće odluke: Odluku o načinu raspolaganja, održavanja i upravljanja nepokretnostima koje su u javnoj svojini grada Sombora, Odluku o prvim izmenama i dopunama Odluke o dodeljivanju isključivog prva javnim preduzećima kojima je osnivač grad Sombor, za obavljanje delatnosti pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje.

Na 26. sednici Skupštine grada Sombora donete su i: Odluka o dimničarskim uslugama, Odluka o održavanju javnih zelenih površina, Odluka o javnoj rasveti, te Odluka o taksi prevozu na teritoriji grada Sombora.

Odbornici su doneli i rešenje o prestanku funkcije direktora Miodragu Pupovcu u JKP „Zelenilo“, zbog isteka vremenskog perioda na koji je imenovan, i umesto njega za v.d. direktora ovog preduzeća imenovali Nikolu Lančuškog, dipl. ekonnomistu.

Skupština je dala saglasnost na prve izmene i dopune programa poslovanja za 2018. godinu javnim komunalnim preduzećima: JKP „Vodokanal“, JKP „Parking servis Sombor“, JKP „Prostor“, JKP „Energana“, JKP „Čistoća“, JKP „Zelenilo“ i JKP „Vodovod“, Bezdan.

Odbornici su dali saglasnost na Pravilnik o radu JKP „Čistoća“, saglasili se sa prvim izmenama i dopunama Statuta Turističke organizacije grada Sombora, odlučili o imovinsko-pravnim predmetima, te usvojili treće izmene i dopune rešenja o obrazovanju Komisije za planove grada Sombora.

Milisav Pajević