Donet Pravilnik o načinu vođenja postupka i izricanju mera i vođenju registra izrečenih mera

Srbija

aers

Agencija za energetiku Republike Srbiej saopštila je da je Savet Agencije za energetiku na sednici koja je održana 1. aprila 2016. godine doneo Pravilnik o načinu vođenja postupka i izricanju mera i vođenju registra izrečenih mera.

Pravilnikom se propisuje način vođenja postupka Agencije za energetiku Republike Srbije i izricanje mera operateru sistema, snabdevaču na veliko električnom energijom, snabdevaču električnom energijom, odnosno prirodnim gasom i javnom snabdevaču prirodnim gasom, kao i bliži sadržaj registra izrečenih mera, načinu vođenja registra izrečenih mera i određivanje roka nakon koga će se iz registra brisati izrečene mere.

Kako je saopšteno, donošenjem ovog Pravilnika jača se uloga Agencije za energetiku u cilju vršenja nadzora nad energetskim subjektima zbog narušavanja obaveza propisanih zakonom, a vrši se i pojačani vid kontrole nad energetskim subjektima u cilju njihovog postupanja u skladu sa zakonom.

Podsetimo, javna konsultacija za Predlog pravilnika o načinu vođenja postupka i izricanju mera i vođenju registra izrečenih mera započeta je 26. februara 2016. godine, a trajala je do 12. marta 2016. godine. U ovom period svi zaonteresovani mogli su dostaviti svoje primedbe i sugestije na Predlog pravilnika o načinu vođenja postupka i izricanju mera i vođenju registra izrečenih mera.

Sandra Jovićević

foto: aers.rs