Donacija opštini Alibunar

Srbija | Upravljanje otpadom | Vetar

truck-2Kompanija Elicio donirala je, u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja, kamion za  skupljanje i odnošenje smeća opštini Alibunar.

Na osnovu prethodno potpisanog ugovora, predsedniku opštine Alibunar donaciju je predao direktor kompanije Nicolas Bryunooghe.

– Ova donacija je rezultat naše dobre saradnje sa opštinom Alibunar. Prilikom poslednje posete pitali smo zvaničnike šta mi  kao društveno odgovorna kompanija,  možemo da uradimo da unapredimo javne usluge i život u lokalnoj zajednici. Rečeno nam da je opštini neophodan kamion za odnošenje smeća. Nađen je odgovarajući model u skladu sa standardima opštine, obavili smo sva neophodna plaćanja i kamion je pre nekoliko dana stigao u Srbiju. Siguran sam da će naša donacija doprineti zaštiti životne sredine u opštini. Takođe, verujem da je ova donacija samo početak i da će tokom izgradnje i operativnog rada vetroparkova  svi građani imati puno koristi od naše kompanije – rekao je direktor Bruynooghe.

Bruynooghe je potvrdio da je kompanija Elicio ostvarila nekoliko značajnih rezultata ove godine u Srbiji, među kojima je najvažniji sticanje privremenog statusa povlašćenog proizvođača za vetroparkove Alibunar (42 MW) i (8 MW).

-Položili smo veoma vredne bankarske garancije Ministarstvu energetike i dobili privremeni status povlašćenog proizvođača. Tim potezom mi smo pokazali  smo ozbiljnost našeg investicionog kapaciteta, ali i poverenje u Srbiju, koju vidimo kao dobro mesto za investiranje.

Izvor: elicio.be/rs

Vesna Vukajlović