Dokaz o kretanju građevinskog otpada biće uslov za dobijanje upotrebne dozvole

Vesti | Srbija

Za dobijanje upotrebne dozvole investitor će ubuduće morati da dokaže da je svaki kubik građevinskog otpada odnet na deponiju u Vinču i na taj način ćemo uvesti red u ovu oblast, istakao je zamenik gradonečelnika Goran Vesić gostujući na TV Studio B.

Foto: pixabay

„Većina divljih deponija nastaje tako što svaki investitor, odnosno firma tokom izgradnje građevinski otpad istovari gde stigne.

Zato će Grad Beograd promeniti određene svoje odluke i ubuduće ćemo prilikom dobijanja upotrebne dozvole tražiti da nam investitor da dokaze o kretanju otpada.

Naime, sav otpad moraće da bude predat u gradsku deponiju u Vinči. Na taj način ćemo zavesti red jer onaj ko ne bude imao dokaz o odnošenju građevinskog otpada, neće moći da dobije upotrebnu dozvolu za svoj objekat“, rekao je Vesić.

On je dodao da se na isti način mora rešavati i problem sa komunalnim otpadom.

„Nažalost, u Beogradu ima puno divljih deponija, komunalnog i građevinskog otpada i to je problem sa kojim ćemo morati kao grad da se suočimo kao što smo se suočili sa divljom gradnjom koju uspešno rešavamo“, naglasio je zamenik gradonačelnika.

Milisav Pajević