Dogovorena saradnja JP „Elektroprivreda Srbije“ i kompanije „Šnajder elektrik“

Vesti | Srbija

 

Foto: Elektroprivreda Srbije

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ i Bojan Atlagić, v. d. direktora ODS „EPS Distribucija“ razgovarali su sa delegacijom kompanije „Šnajder elektrik“ o projektu modernizacije sistema upravljanja u distribuciji električne energije.

Na sastanku su dogovoreni i dalji koraci saradnje najveće srpske energetske kompanije i kompanije „Šnajder elektrik“ koja je globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju.

U delegaciji „Šnajder elektrika“ bili su Kristof Šampanj, direktor projekata za ceo svet i direktor sektora energetike za Evropu, Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast jugoistočne Evrope i Dejan Marković, generalni direktor „Šnajder elektrik“ u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i Tatjana Pavlović, izvršni direktor za finansije u EPS-u, Zoran Rajović, izvršni direktor za tehničke poslove distribucije električne energije i upravljanje distributivnim sistemom i drugi predstavnici JP EPS.

U okviru unapređenja distributivnog sektora „Elektroprivreda Srbije“ posvećena je razvoju distributivne mreže na svim nivoima kroz instaliranje opreme najnovije generacije i uvođenje savremenog upravljačkog i nadzornog sistema.

Cilj modernizacije je podizanje nivoa usluga, povećanje efikasnosti i pouzdanosti isporuke električne energije uz minimiziranje gubitaka i izgradnja infrastrukture za ekonomski razvoj Srbije.

Izvor: EPS

Milisav Pajević