Vikend u Beogradu – BegeVege festival

Događaji

Foto-ilustracija: Unsplash (Brooke Lark)

BegeVege festival je festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog i održivog načina života, koji je nastao iz želje da se proširi svest o empatiji prema svim živim bićima i radi edukacije šire mase kroz predavanja i radionice o benefitima biljne ishrane, ekologiji, reciklaži otpada (zero waste koncept), permakulturi, organskoj hrani, lošim stranama industrijskih proizvoda i značaja biodiverziteta.

U Dorćol Platzu, na adresi Dobračina 59 u Beogradu, očekuje vas degustacija preko 100 veganskih proizvoda, od sirovih torti i kolača, preko veganskih burgera i kobasica, do kremastih putera i vege namaza. Moći ćete da se upoznate sa ponudom prirodne kozmetike i eko odeće, obuće i aksesoara.

Ove godine će Škrabac kreativci sve donacije za svoje radove izložene na festivalu donirati azilu Riska koji brine o preko 250 pasa.

Članovi fejsbuk grupe Radost davanja će prodavati stvari koje su im višak, kako bi prikupili novac za zbrinjavanje životinja sa ulica.

Na preko 20 predavanja i radionica ćete saznati kako da pređete na biljnu ishranu, koji su ekološki i zdravstveni benefiti veganstva, kako da smanjite svoj otpad i napravite kompost od ostataka hrane i, naravno, kako da spremite ukusne veganske obroke.

Festival organizuje udruženje Sloboda za životinje.

Generalni sponzor festivala je Zdrawo Slatko.

Kompletan program možete pogledati na linku.

Izvor: BegeVege Festival