Velika akcija čišćenja Nišave

Događaji

UPDATE: Akcija je odložena do daljnjeg.

JVP „Srbijavode“ i Grad Niš organizuju veliku akciju čišćenja priobalja reke Nišave. Podršku akciji pružiće JKP „Naissus“, JKP „Medijana“, PD „CD HIS“ i „Erozija“. Povodom Međunarodnog dana voda, akcija će trajati dva dana 23. i 24. marta sa ciljem da se zajedničkim snagama očisti reka Nišava, odnosno njeno priobalje.

Foto: JVP „Srbijavode“

„JVP „Srbijavode“ i Grad Niš su dobile nekolicinu prijava od građana da je korito reke Nišave, kroz Niš, prepuno smeća. Tim povodom smo održali jedan konstruktivni sastanak na kom smo dogovorili zajedničku akciju koju će sprovoditi JVP Srbijavode zajedno sa gradom Nišom i sa JKP Medijana“, rekao je generalni direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović. Ovom prilikom, Puzović se zahvalio gradu Nišu i okrugu koji je prepoznao ovaj problem i naglasio da bi ova akcija trebalo i da pošalje poruku građanima Niša da je Nišava njihova i da o njoj prevashodno oni treba da brinu.

„Ekologija je ono što nas čeka i ovo je samo prvi korak, da očistimo priobalje, edukujemo naše građane i ovim putem ih pozivamo da nas prate, da zajedno budu sa nama 23. i 24. marta. Svetski dan voda se obeležava 22. marta i ova akcija će biti posvećena tom danu i biti pokazatelj da Srbija počinje da vodi svoju ekološku bitku i da na pravi način rešava probleme koje imamo na rekama“, izjavio je.

Da se jedino uzajamnom saradnjom između grada i republičkih organa mogu uspešno realizovati akcije koje će doprineti da grad Niš bude lepši potvrdio je i direktor JKP „Medijana“ Dragoslav Pavlović.

„U saradnji sa JVP Vojvodine i svim preduzećima koji su njihovi bliski saradnici, oformili smo jednu radnu grupu koja će obići teren u narednim danima, dati jasniju sliku kojom dinamikom bi trebalo izvoditi radove na uređenju rečnog korita i samih obala. Na zadovoljstvo naših Nišlija, znamo da se bliži letnji period kada puno naših sugrađana voli da šeta obalama Nišave i sada je pravo vreme da se obale Nišave srede, da se uredi na onaj način koji će biti prijatan za šetnju“, rekao je Pavlović. „Takođe, u toku je akcija skidanja grafita sa glavnog gradskog keja, što je pokazate.

Pozivaju se svi građani da se pridruže akciji i svojim nesebičnim zalaganjem daju doprinos za lepšu i čistiju Nišavu.

Izvor: JVP „Srbijavode“