Upravljanje rizikom od hemikalija u Srbiji – seminar

Događaji

privredna-komora-srbije-U Privrednoj komori Srbije 6. maja 2015. godine održaće se seminar o hemikalijama u okviru projekta „Upravljanje rizikom od hemikalija u Srbiji“.

Cilj seminara je da se zainteresovanim stranama pruži podrška u primeni Pravilnika o klasifikaciji, pakovanju, obeležavanju i oglašavanju hemikalije i određenog proizvoda u skladu sa Globalno harmonizovanim sistemom za klasifikaciju i obeležavanje UN na smeše.

Seminar se organizuje povodom toga što 1. juna 2015. godine nastupa obavezujuća primena Pravilnika o klasifikaciji, pakovanju, obeležavanju i oglašavanju hemikalije i određenog proizvoda u skladu sa Globalno harmonizovanim sistemom za klasifikaciju i obeležavanje UN na smeše, odnosno Pravilniku GHS UN na smeše.

Seminar o hemikalijama organizuju Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Privredna komora Srbije u saradnji sa Švedskom agencijom za hemikalije (Keml), a primarna ciljna grupa su snabdevači smeša – dalji korisnici, odnosno formulatori i uvoznici smeša.

foto: pks.rs