Stručni sajam o zaštiti životne sredine ECO WAVE

Događaji

„Stanimo jedan korak unazad, kako bismo mogli napraviti dva koraka unapred“, kaže poslovica.

Foto-ilustracija: Unsplash (Franck V)

U poslednjih nekoliko sedmica, pa čak i meseci, dešavanja su nas opomenula i dovela do nekih novih saznanja, koliko smo potrebni jedni drugoma i koliko su nam značajni lični kontakti i što nam znači mobilnost i otvorene granice. Zbog pandemije svet je bukvalno stao i bili smo ograničeni samo na ono što nam je najnužnije. Takođe smo videli koliko naše aktivnosti zagađuju našu okolinu i koliko se neodgovorno prema njoj ponašamo.

Organizatori stručnog sajma ECO WAVE (ranije VODA AQUA) su proširili svoj događaj, kako bi zaokružili krug brige o čistoj životnoj sredini i neugljeničnom društvu. Sada već treću godinu uzastopno, na jednom mestu od 6. do 8. oktobra 2020. godine na Gospodarskom razstavišču u Ljubljani (Slovenija) susrešće se proizvođači, zvanični distributeri, instituti i fakulteti kako bi na jedinstvenoj platformi promocije prikazali svoje proizvode i poslednja dostignuća na području zaštite životne sredine, upravljanja otpadom, reciklaže, cirkularne ekonomije, smanjenju proizvodnje štetnih gasova i čestica, odnosno težnji za društvu nultih emisija, u skladu sa Kjoto sporazumom i ciljevima EU za 2020. i 2030. godinu.

Segmenti B2B sajma udružuju izlagače iz sledećih grana:

– vode;

– upravljanje otpadom i reciklaža;

obnovljivi izvori eneregije;

kvaliteta vazduha;

– dekontaminacija tla;

– tehnologije za zaštitu životne sredine;

– čisto okruženje;

– analize i laboratorijske tehnologije.

Stručni sajam prati Forumsko zbivanje, u okviru koga izlagači stručnoj publici predstavljaju poslednje proizvode, rešenja i upotrebu kako i na koji način se što nabolje brinuti o zaštiti okoline. Cilj Foruma je takođe da, kroz stalno podizanje svesti i edukaciju preduzeća, organizacija, svih pojedinaca i studenata, srednjoškolaca i dece, uđe u našu svest briga i rad na čistoj okolini, nezagađenom društvu i kružnoj proizvodnji s nultim emisijama.

Više o samom sadržaju B2B sajma možete naći na veb stranici www.icm.si.

Na sajam se možete prijaviti putem interneta onlajn ili putem pdf prijave.

Za sva dodatna pitanja ili moguće dogovore pišite na mateja@icm.si ili nazovite +386/31-338-005.

Izvor: ECO WAVE