Sajam zavičaja

Događaji

Prvi „Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“ održaće se 6. juna 2019. godine na Novosadskom sajmu sa početkom u 11.00 časova, najavljeno je 4. juna na konferenciji za novinare.

Foto: PKV

„Suština je u tome da smo u proteklih nekoliko meseci radili na pripremi ovakvog događaja koji predstavlja jedan od modela kojim sprovodimo Sporazum o saradnji koji je potpisan u septembru 2017. godine između Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srpske“, izjavio je Ognjen Bjelić i dodao da ova manifestacija ima za cilj da unapredi privrednu saradnju i kulturu Autonomne pokrajine Vojvodine i Republike Srpske.

Manifestaciju zajedno organizuju Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i Privredna komora Vojvodine.

„Vrata Sajma biće otvorena za sve posetioce za izložbeni deo od 9.00 časova“, rekao je Duško Ćutilo i naveo da će biti organizovani paneli i kulturno-umetnički program sa preko 400 učesnika iz regiona, da će se predstaviti Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Republike Srpske, institucije iz regiona, privrednici, preko 70 zavičajnih udruženja, odnosno preko 100 različitih izlagača iz regiona na 25 štandova kroz prezentacije narodnih nošnji, izdanja knjiga i gastronomskim specijalitetima.

Učešće je najavilo i preko 100 kompanija iz Republike Srbije i Republike Srpske, predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Privredne komore Banja Luke kao i predstavnici drugih institucija. Oni će biti učesnici Poslovnog foruma, koji će se u okviru Sajma zavičaja, održati u Velikoj sali Privredne komore Vojvodine istog dana u 13. 00 časova.

„Potpisivanje Sporazuma o saradnji Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Republike Srpske dalo je velike rezultate, a to je da smo do sada organizovali velike stručne skupove“, istakao je Boško Vučurević i najavio obraćanje predsednika Pokrajinske vlade i predsednika Vlade Republike Srpske koji će otvoriti ovaj Poslovni forum, a na kome će se takođe obratiti i neki od najuspešnijih privrednika iz regiona.

„Koristim priliku da pozovem građane Novog Sada i Autonomne pokrajine Vojvodine da posete ovu manifestaciju“, rekao je Bjelić.