Sadnja drveća na Dan planete Zemlje u Podgorici

Događaji

U Crnoj Gori će u ponedjeljak brojnim ekološkim akcijama, sa akcentom na klimatske promene i živi svet, biti obeležen 22. april – Dan planete Zemlje.

Foto: pixabay

Crnogorski olimpijski komitet (COK), Ministarstvo održivog razvoja i turizma i UNDP tim povodom potpisaće Sporazum o saradnji povodom realizacije Igara malih zemalja Evrope, čiji je Crna Gora domaćin od 27. maja do 1. juna.

Kako je saopšteno iz UNDP-a, Igre malih zemalja Evrope – Crna Gora 2019 su zelene i održavaju se uz podršku te međunarodne organizacije koji je izradila Priručnik za organizaciju zelenih/održivih sportskih događaja.

„Više od pet hiljada ljudi iz celog sveta prijavilo se da učestvuje kao jedan od 450 volontera koliko će ih biti angažovano na igrama“, navodi se u saopštenju.

Iz UNDP-a su kazali da će Crna Gora, tokom najveće takmičenja koje će organizovati u svojoj novijoj istoriji, ugostiće takmičare iz Lihtenštajna, Kipra, Islanda, Monaka, Luksemburga, Andore, Malte i San Marina.

Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji, kako je najavljeno, planirana je sadnja drveća ispred Sportskog centra Morača u Podgorici, uz učešće gradonačelnika i zvaničnika UNDP, Ministarstva održivog razvoja i turizma i COK-a.

„Sadnja drveća organizovana je istovremeno i u Budvi, Tivtu i na Cetinju u prisustvu gradonačelnika i predstavnika organizatora Igara malih zemalja Evrope – Crna Gora 2019“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: MINA

Milisav Pajević