Radionica o legislativi u oblasti biogoriva 26. juna u Privrednoj komori Srbije

Događaji

snaga1Radionica Srpske naftno-gasne asocijacije na temu biogoriva i legislative u toj oblasti biće održana u četvrtak 26. juna 2014. sa početkom u 9:15 u Privrednoj komori Srbije u Beogradu. U saopštenju organizatora na njoj će učestvovati eminentni stručnjaci iz regiona: gospođa Stanka Leskovac, predsednik Izvršnog odbora Srpske naftno gasne asocijacije, gospođa Ilona Vari, ispred MOL-a, gospodin Dragos Ciobanu, ispred OMV-a, gospodin Martin Kubu, ispred Agrofert a.s.

Nakon iskustava koje će predstavnici pomenutih kompanija preneti učesnicima radionice, biće održana diskusija na temu.

Nakon ove, u nastavku će biti održana i radionica Nacionalnog naftnog komiteta Srbije (NNKS) sa početkom u 11h koja se realizuje u okviru projekta BIOGOS „Implementacija Direktive 2009/28/EZ u oblasti biogoriva i saobraćaja u Republici Srbiji – prenos dobre prakse“. Projekat je finansiran od strane Centralno evropskog instituta (CEI) i sproveden u saradnji sa zagrebačkim Fakultetom za mašinstvo.

Organizator navodi da radionice daju jedinstvenu priliku za upoznavanje sa tretmanom koji oblast biogoriva ima u EU, koracima koji čekaju Srbiju na putu uvođenja legislative i sugestijama koje u tom smeru daju vrhunski stručnjaci.