Najavljena konferencija o korišćenju biomase počinje danas u PKS

Srbija | Događaji

privredna komora srbijeU prostorijama Privredne Komore Srbije danas se održava konferencija pod nazivom „Stanje i razvoj korišćenja biomase u energetske svrhe u Republici Srbiji“.

Planirano je da konferenciju otvori ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, gospođa Zorana Mihajlović.

Na konferenciji će se govoriti o potencijalu biomase u Srbiji, ali i pravnim regulativama u oblasti iskorišćenja ovog energenta. Učesnici će raspravljati o tržištu biomase u našoj zemlji, kao i o njegovom unapređenju. Biće reči i o planovima za uvođenje biogoriva u saobraćaj, ali i o korišćenju otpada kao energenta. Na poslednjem delu konferencije će se govoriti o primerima dobre prakse u Srbiji gde bi trebalo da bude predstavljen kotao za sistem daljinskog grejanja na suncokretovu ljusku, ali i proizvodnja biodizela iz biomase.

Najavljeno je prisustvo predstavnika različitih preduzeća kao npr. NIS-a, zatim poljoprivrednih, šumarskih i mašinskih fakulteta, ali i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja kao i Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Organizatori ove konferencije su „Društvo termičara Srbije“ i Privredna Komora Srbije.