Panel diskusija “Reciklažna industrija i proces pridruživanja EU” 16. aprila u Beogradu

reciklazna industrijaU organizaciji “Danas Conference Center” održaće se panel diskusija o reciklažnoj industriji “Reciklažna industrija i proces pridruživanja EU” 16. aprila u hotelu “Hajat” u Beogradu sa početkom u 10h i trajaće do 12h.

Tematski okvir konferencije obuhvata pitanja: Da li je reciklažna industrija Srbije spremna za primenu evropskih standarda u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i koja je uloga države u tom procesu? Da li reciklažna industrija Srbije treba da bude sirovinska baza ili proizvođač finalnih proizvoda za tržište različitih vrsta reciklata u državama EU? Koje države EU su najbolje tržište za reciklate iz Srbije i kako se ova saradnja može proširiti? Ima li Srbija održiv sistem prikupljanja ambalažnog otpada iz domaćinstava i kako na ekonomski održiv način rešiti ovaj problem? Može li Srbija biti jedina evropska država koja nema sistemski rešeno pitanje finansiranja reciklažne industrije i može li to biti jedan od problema u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji?

Do sada je potvrđeno učešće sledećih panelista: gospodin Majkl Devenport, šef misije EU u Srbiji; gospođa Stana Božović, državni sekretar Ministarstva energetike razvoja i zaštite životne sredine; gospođa Violeta Belanović Kokir, generalni direktor “Sekopak d.o.o.” Beograd; gospodin Jovica Božić, vlasnik kompanije “Božić i sinovi”; gospodin Milan Vukasović, izvršni direktor “Verano motors” i predstavnik JP Pošta Srbije.

B.R.