Okrugli sto: Energetika i infrastruktura – Srbija na novom putu svile

Događaji

U okviru druge Nedelje energije koja se održava u periodu od 21. do 25. maja 2018. godine u Beogradu, u ponedeljak, 21. maja, na Ekonomskom institutu (Kralja Milana 16), s početkom od 11 časova, biće uprličen okrugli sto na temu „Energetika i infrastruktura – Srbija na novom putu svile“.

Foto-ilustracija: Pixabay

Govornici će biti:

  • Prof. dr Stevica Deđanski, državni sekretar, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije
  • Dr Ivan Nikolić, direktor za naučno-istraživački razvoj, Ekonomski institut
  • Prof. dr Ana B. Bovan, predsednik CEDEF-a, profesor Metropolitan Univerziteta i WIBS, Pariz
  • Ljubo Maćić , Ekonomski institut
  • Ratko Bogdanović , Ekonomski institut
  • Prof. dr Katarina Zakić , direktor, Kineski centar

Na skupu će biti reč i o geostratškom uticaju i razvojnom potencijalu koji Novi kineski Put svile – Jedan pojas – jedan put omogućava Srbiji i regionu.

Svoje prisustvo potvrdite na sledećem linku: http://cedeforum.org/ne3.html.

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Agencije za energetiku Republike Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i svetske organizacije Energy Cities organizuje drugu Nedelju energije kao deo Nedelje održive energije Evropske unije – Sustainable Energy Week (EUSEW) koju svake godine organizuje Evropska komisija.

Nedelja energije predstavlja jedinstveno godišnje mesto susreta relevantnih aktera u svim sferama energetike u kontekstu održivog razvoja. Ove godine je fokus na želenoj i čistoj energiji u Srbiji, te se stručnim konferencijama, ekspertskim skupovima i radionicama teži intenzivnijem uključivanju svih relevantnih aktera u implementaciji i afirmaciji zelene i čiste energije.