Održive zelene ideje biće predstavljene i nagrađene 2. jula u Beogradu

Srbija | Događaji

zelen idejaPredstavljanje ideja za preduzetničke projekte zasnovane na principima održivog razvoja, koje su se našle u užem krugu konkursa Nacionalnog foruma za „Zelene ideje“ biće organizovano 2. jula u preiodu od 9:30 do 16h u kulturnom centru REX.

Nakon predstavljanja projekata, biće upriličena ceremonija dodele nagrada za tri najbolje ideje prema oceni stručnog žirija, a koje će biti nagrađene sa po 7.000 dolara.

Stručni žiri radi u sastavu: gospodin Vojislav Stokić, direktor Direkcije za mala preduzeća i preduzetnike (ERSTE Bank) , gospođa Kristina Nikolić, marketing direktor (Strawberry energy ), gospođa Biljana Stepanović, generalni direktor (Business Info Group ), gospodin Vladimir Stojanović, programski direktor udruženja (Optimist ) i gospodin Dragan Srećković, direktor programa za održivost i evaluaciju (Institut za održive zajednicu ).

U saopštenju organizatora se navodi da će izabrani projekti učestvovati krajem jula na Regionalnom forumu gde će imati šansu da osvoje dodatna sredstva u iznosu od 10.000 dolara.

Nacionalni forum za „Zelene ideje“ realizuje Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF), Erste Bankom, Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Institutom za održive zajednice (ISC).

Organizatori foruma za cilj imaju podsticanje angažovanja pojedinaca, udruženja i preduzetnika na polju osmišljavanja poslovnih ideja baziranih na održivom razvoju.

Energetski portal