Nedelja energije – Energy Week 2018

Događaji

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Agencije za energetiku Republike Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i globalne organizacije Energy Cities u peridou od 21. do 25. maja organizuje drugu po redu Nedelju energije.

Nedelja energije 2018 registrovana je na zvaničnoj web stranici Evropske komisije koja svake godine tokom maja i juna organizuje Nedelju održive energije – Sustainable Energy Week širom Evrope.

Nedelja energije nastavlja svoj život kao jedinstveno godišnje mesto susreta relevantnih aktera u svim sferama održivog razvoja: državnih institucija, univerziteta i eminentnih naučnih institucija, odgovornih kompanija i proizvođača naprednih tehnologija, lokalnih samouprava, civilnog sektora, kao i  predstavnika škola i medija.

Ove godine je fokus na stručnim konferencijama, ekspertskim skupovima i radionicama koje imaju za cilj da uključe i okupe sve aktere – i širu i stručnu javnost – u afirmaciji i implementaciji zelene i čiste energije, što je i noseća tema  Nedelje energije za ovu godinu – Ka zelenoj i čistoj energiji.

Program Nedelje energije 2018 je dostupan OVDE.

CEDEF postao član globalne organizacije ENERGY CITIES

Na 15-godisnjicu od svog osnivanja CEDEF je postao član u ekspertskoj organizaciji posvećenoj energetski efikasnim i održivim gradovima sveta „Energy Cities“. CEDEF i pet lokalnih samouprava Srbije kroz kolektivno članstvo potvrđuju svoju posvećenost pitanjima održivog razvoja. Svečanost priključenja je održana na redovnoj „Energy Cities“ Godišnjoj skupštini krajem aprila u Renu u Francuskoj.

Više informacija je dostupno OVDE.