Na Dan nauke konferencija o klimatskim promenama u Skupštini Srbije

Događaji

Foto: parlament.gov.rs

Klimatske promene, kvalitet vode i vazduha i obnovljivi izvori energije teme su konferencije koju će 10. jula u Skupštini Srbije organizovati Centar za promociju nauke, a povodom Dana nauke.

Konferencija „Nauka u parlamentu“ biće organizovana povodom 10. jula, Nacionalnog dana nauke, sa idejom da se na jednodnevnim panelima i radionicama sretnu naučnici, članovi parlamenta i građanskih inicijativa.

Zamišljeno je da se kroz debatu i podsticanje dijaloga svih strana, otvore novi pogledi na značaj i mesto nauke prilikom donošenja političkih odluka i zakonskih regulativa.

Centralna tema događaja odnosi se na uticaj klimatskih promena na društvo, kao i na adaptaciju društva na njih, navodi se u saopštenju Centra za promociju nauke. Pored uvodnih obraćanja, glavni program događaja čine tri panel-diskusije sa temama: Obnovljivi izvori energije, Klimatske promene i voda i Kvalitet vazduha i gasovi staklene bašte.

Ovaj događaj dosad je održavan samo u zemljama članicama Evropske unije, a ovo je prvi put da se organizacija prepušta zemlji koja nije članica EU.