Međunarodni volonterski kamp „Kad je cvetala Tisa“

Događaji

Foto-ilustracija: Pixabay

Međunarodni volonterski kamp „Kad je cvetala Tisa“ održava se od 18. do 29. jula 2017. godine na Titelskom bregu. Kamp organizuje Ustanova za zaštitu prirode i kulturnih dobara „Titelski breg“.

Volonteri na kampu će raditi na poslovima revitalizacije Specijalnog rezervata prirode „Titelski Breg“, što podrazumeva uklanjanje invazivnih vrsta, uklanjanje smeća, izrada i postavljanje kućica za ptice i info tabli uz korišćenje drveta i ručnih alata. Takođe će fotografisati okolinu i pripremati internet prezentaciju Rezervata.

Titelski breg je lesna zaravan i breg u pokrajini Vojvodini, na severu Srbije. Nalazi se u jugoistočnoj Bačkoj, nadomak ušća Tise u Dunav, pored gradića Titela, u blizini Zrenjanina.

„Titelski breg“ je ustanova za zaštitu prirode i kulturnih dobara kojoj su povereni poslovi koordinacije i usmeravanja aktivnosti na zaštiti i održavanju prirodnih i kulturnih dobara, organizovanje i prezentovanje turističkih potencijala opštine Titel i organizovanje manifestacija sa ciljem promovisanja prirodnih, kulturnih i turističkih potencijala. Ovo je treća godina da kao jednu od aktivnosti organizuju volonterske kampove.

Izvor: kampovi.mis.org.rs