Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI)

Događaji

Najveći forum za inostrane i domaće projekte, Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI), jedini skup te vrste u Vojvodini, otvara sezonu sajmova na Novosadskom sajmu 27. i 28. februara.

Centralne teme biće: energija sunca, energija biomase, geotermalna energija, toplotne pumpe, energija vetra, energetska efikasnost u vodosnabdevanju i upravljanju otpadnim vodama, energetski menadžment u lokalnim samoupravama, modeli finansiranja energetskih projekata u lokalnim samoupravama i energetska efikasnost u zgradarstvu.

Manifestaciju organizuju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarsto i saobraćaj, RES fondacija i Novosadski sajam.

Mesto: Sala 5 i 6 Novosadskog sajma

Cilj Međunarodnih dana energetike i investicija je da: podstaknu poslovne kontakte i saradnju svih relevantnih aktera u oblasti energetskog i sektora lokalnog razvoja u Srbiji i Regionu omoguće upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima i stimulišu veće investiranje predstave napredne tehnologije i oblike finansiranja energetskih projekata doprinesu aktivaciji obnovljivih izvora energije i ekološki svesnoj izgradnji objekata pozicioniraju temu o klimatskim promenama u svesti javnosti kao jednu od danas najznačajnijih.

Učesnici ove manifestacije su profesionalci održive energetike, predstavnici javnog sektora sa pokrajinskog, republičkog i lokalnog nivoa, međunarodne i domaće finansijske i razvojne, institucije i organizacije, preduzeća, mladi inovatori, mediji i drugi.

Milisav Pajević