Međunarodni dan planete zemlje

Događaji

dan planete zemlje rtv.rsU Novom Sadu se 22. i 23. aprila 2015. godine održava Festival održivog razvoja i zaštite životne sredine „Planet Earth Fest“ povodom Međunarodnog dana planete zemlje.

Cilj festivala je promovisanje održivog razvoja, zaštite životne sredine i reciklaže, kao i usvajanje eko svesnog ponašanja. U okviru „Planet Earth Festa“ biće održane radionice o obnovljivim izvorima energije i klimatskim promenama, kao i diskusije i predavanja o održivom razvoju. Biće organizovana i ekološka akcija koja će promovisati reciklažu. U planu je da se festival nastavi 5. i 6. juna, kada se očekuje održavanje okruglih stolova, debata i rešavanja studija slučaja iz oblasti implementacije zelenih tehnologija.

Inače, Dan planete zemlje ustanovljen je još 1970. godine, a od 1992. godine obeležava se širom sveta. Cilj uspostavljanja ovog događaja je upozorenje na opasnosti koje prete životu na zemlji, ali i motivisanje pojedinaca da se angažuju na tim problemima kako bi se sprečile negativne posledice po planetu.

foto: rtv.rs