Industrijska energetika i zaštita životne sredine – konferencija

Događaji

IEEP 15Od 24. do 27. juna 2015. godine na Zlatiboru biće održana peta konferencija „Industrijska energetika i zaštita životne sredine“.

Osnovni ciljevi ove konferencije su sagledavanje postojećeg stanja u tehničkom, tehnološkom, organizacionom i ekološkom smislu kao i analiza aktuelnih problema uz osvrt na regulative i ciljeve Evropske unije iz oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, održivom razvoju i borbi protiv klimatskih promena. Osim toga, biće predstavljene i dobre prakse iz ovih oblasti, ali i nova tehnička i naučna rešenja.

U okviru konferencije govoriće se o klimatskim promenama, politici energetske efikasnosti u Srbiji, energetskoj efikasnosti i energetskom menadžmentu u zgradarstvu, zaštiti životne sredine, održivom razvoju, obnovljivim izvorima energije (hidroenergiji, biogorivima, solarnoj energiji), razvoju tržišta električne energije u Srbiji. iće predstavljeno i oko 70 radova autora iz 7 zemalja. Osim toga, biće održane i posebne sesije na kojima će biti predstavljeni primeri dobre prakse i izvedenih rešenja povećanja energetske efikasnosti i primene novih izvora energije, kao i unapređenje obrazovanja u energetici i zaštiti životne sredine.

Očekuje se učešće predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike,Privredne komore Srbije, Društva termoenergetičara BiH, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, kao i brojnih kompanija i univerziteta.

Regionalnu konferenciju „Industrijska energetika i zaštita životne sredine“ organizuje Društvo Termičara Srbije, a zvanični jezici konferencije su srpski i enegleski.

foto: drustvo-termicara.com

preliminarni program IEEP 2015
PRIJAVNI LIST IEEP 15
Program marketinga SRPSKI