Četvrti CEDEF Samit energetskih menadžera

Događaji

cedef

Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF) organizuje 10. decembra 2014. godine u prostorijama Privredne komore Srbije četvrti CEDEF Samit energetskih menadžera Srbije: Održiva komunalna energetika i Smart cities.

Cilj ovog samita je da ukaže na efikasnije korišćenje resursa kako bi se ostvarile uštede i očuvala životna sredina, zatim unapređenje energetske efikasnosti u lokalnim samoupravama kroz javna privatna partnerstva i ESCO model, kao i da predstavi značaj i ulogu energetskih menadžera. Osim toga, biće predstavljene savremene tehnologije u oblasti rasvete, vodosnabdevanja, sistema proizvodnje i distribucije električne energije itd.

Inače, gradovi troše preko 75 odsto finalne energije i emituju oko 80 odsto ugljen dioksida u atmosferu. Jedine zemlje u Evropi koje nisu uvele tehnologiju „pametnih“ gradova su Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Albanija.

Četvrti CEDEF Samit energetskih menadžera organizuje Centralno evropski forum za razvoj pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Sandra Jovićević

foto: ced