44. Međunarodna konferencija o otpadu na Zlatiboru u aprilu

otpadne vodeUdruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo, Udruženje vodovoda i kanalizacije Srbije i Institut za hemiju i metalurgiju u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije, opštinom Čajetina i gradom Užice organizuju 44. put Međunarodnu konferenciju iz oblasti komunalnih i industrijskih otpadnih voda, komunalnog čvrstog otpada i opasnog otpada na Zlatiboru u hotelu Palisad od 1. do 3. aprila 2014. godine.

Kako je navedeno u saopštenju, cilj ove konferencije je razmena znanja i iskustva iz tri tematske oblasti (komunalnih i industrijskih otpadnih voda, komunalnog čvrstog otpada, opasnog otpada) i primena usvojene regulative i standarda koji vode poboljšanju stanja u životnoj sredini.

Neke od tema o kojima će se govoriti su i regulative u oblasti upravljanja otpadnim vodama i upravljanja otpadom; nove tehnologije; uklanjanje azota i fosfora; izgradnja deponija; označavanje, pakovanje i transport hemikalija i opasnog otpada; otpad sa perzistentnim zagađujućim materijama (POPs); ponovno iskorišćavanje opasnog otpada i drugo.

Pored koferencije održaće se i izložba opreme i instrumentalne tehnike.

Svi zainteresovani za učešće se mogu prijaviti do početka konferencije, do 1. aprila tekuće godine.

S.J.