Dodeljeni grantovi u okviru Projekta „Upravljenje slivom reke Drine na Zapadnom Balkanu“

Vesti | Region

 

Foto: Vlada Crne Gore

Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović u Šavniku je juče uručio rešenja dobitnicima grantova u okviru Projekta „Upravljenje slivom reke Drine na Zapadnom Balkanu”.

Grantovi su obezbeđeni u okviru projekta koji finansira Globalni fond za životne sredine (GEF) i Fond za posebne klimatske promene (SCCF), a koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svetskom bankom.

Cilj ovog projekta je veća uključenost lokalnih zajednica, kroz podršku jačanju njihovih kapaciteta, kao i privatnog i civilnog sektora.  Dobitnici podrške kroz javni poziv za dodelu grantova koji je početkom aprila raspisalo Ministarstvo poljoprivrede su iz šest crnogorskih opština.

Ukupna vrednost projekata je  211 hiljada evra, a korisnici podrške iz šest opština dobiće podršku od 111 hiljada evra.
Potpredsednik Simović je kazao da se u Šavniku, označava početak regionalnog projekta koji tretira sliv reke Drine, a kroz koji je Crnoj Gori na raspolaganju 2,72 miliona evra podrške.

On je izrazio zadovoljstvo što se obeležavanje početka realizacije projekta održava u jednom od zaštićenih područja – Parku prirode Dragišnica i Komarnica, ističući da se time promovišu prirodni dragulji Crne Gore i pokazuje odgovoran odnos ulaganjem u njihovo očuvanje, ali i održivo korišćenje.

Milisav Pajević