Dodeljene prve licence za gazdovanje šumama u Srbiji

 

Foto: JP Vojvodinašume

U organizaciji Komore inženjera šumarstva Srbije, prošlog petka su na svečanosti u prostorijama Komore, dodeljene prve licence za obavljanje stručnih poslova u gazdovanju šumama u Srbiji.

Licence su dodeljene članovima Stručnog odbora komore koji su 4. jula ove godine položili stručni ispit za sticanje licence.

Predsednik Komore inženjera šumarstva, Aleksandar Vorkapić uručio je prvu licencu predsedniku Stručnog odbora Komore i redovnom profesoru Šumarskog fakulteta u Beogradu, dr Miloradu Daniloviću.

Svečanoj dodeli licenci  prisustvovao je i v.d. direktor Uprave za šume, Saša Stamatović, kao i članovi Upravnog odbora Komore.

V.d. direktor Uprave za šume, Saša Stamatović je čestitao članovima Stručnog odbora na dodeljenim licencama i ocenio da je uvođenje licenci za obavljanje stručnih poslova u gazdovanju šumama prekretnica u šumarstvu Srbije, dok je predsednik Komore, Aleksandar Vorkapić istakao da su ovo prve licence, a da se do kraja godine očekuje da će  ukupno 200 diplomiranih inženjera šumarstva položiti stručni ispit i dobiti licence.

Milisav Pajević