Dodeljene nagrade „Selenča organik“ za medijske priloge o organskoj proizvodnji

Vesti | Srbija

 

Foto: Centar za organsku proizvodnju Selenča

Centar za organsku proizvodnju Selenča dodelio je na Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči, po drugi put, novinarsku nagradu „Selenča organik“ za medijske priloge koji se bave temama organske proizvodnje i promovišu je.

Žiri, kojeg su činili predsednik COPS-a Jozef Gašparovski (predsednik žirija), autorka konkursa i novinarka Mirjana Damjanović Vučković i prošlogodišnja laureatkinja, novinarka lista “Poljoprivrednik” Aleksandra Milić, odlučio je da za najbolji prilog u oblasti internet medija nagrađena je Violeta Jovanov Peštanac, Ekološki veb portal “Zeleni minuti”, za prilog “Gde su potencijali za razvoj organske proizvodnje u Srbiji”.

Za najbolji prilog u oblasti eletronskih medija – TV prilog – dodeljuju se tri ravnopravne nagrade: Milošu B. Pajiću, AgroTV Srbija, emisija “Može bolje” za prilog “Organska proizvodnja ratarskih kultura”; Slaviši Dabižljeviću, Novosadska TV, emisija “Otkos”, za prilog “Sedam organskih musketara iz Pivnica” i Sonji Balaban, RTV, emisija “Agromozaik”, za prilog “Biobašta, sklad čoveka i prirode”.

Najbolji novinari su uz pakete organskih proizvoda kao nagradu dobili jedno od studijskih putovanja u organizaciji Centra za organsku proizvodnju Selenča.

U Selenči pored dodela novinarskih nagrada održava se i Forum „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“, festival hrane pripremljene po tradicionalnim recepturama, kao i panel diskusija o procesu sertifikacija i usklađenosti regulative sa Evropskom unijom.

Milisav Pajević